Kuidas asutada ettevõte Eestis: Samm-sammult juhend

apr. 24, 2023 | Äritegevus, Eesti

Soovite alustada Eestis ettevõtlusega, kuid ei tea, millest alustada? Te ei ole üksi! Eestist on saanud populaarne sihtkoht ettevõtjate ja ettevõtete jaoks, kes soovivad kasutada ära soodsat ärikliimat ja tehnoloogiakeskkonda. Selles juhendis juhatame teid samm-sammult läbi Eestis ettevõtlusega alustamise protsessi.

Valige oma ettevõtte vorm

Esimene samm on otsustada, millist tüüpi ettevõtet soovite asutada. Kõige levinumad ettevõtlusvormid Eestis on piiratud vastutusega äriühing (OÜ) ja füüsilisest isikust ettevõtja (FIE). Enne otsuse tegemist kaaluge iga vormi õiguslikke ja maksumõjusid.

BBCTallinn aitab teil valida teie vajadustele sobivaima võimaluse. Meie ekspertide meeskond saab teid nõustada iga äriühingu tüübi õiguslike ja maksumõjude osas ning aidata teil teha teadlik otsus.

Registreerige oma ettevõte

Ettevõtte registreerimiseks Eestis peate täitma taotluse ja esitama selle Eesti Äriregistrile. Taotluse esitamiseks vajate teavet oma ettevõtte, selle omanike ja äritegevuse kohta. See võib olla hirmutav ülesanne, eriti kui te ei tunne menetlust või ei räägi eesti keelt. Kuid ärge muretsege – BBCTallinn aitab teid igal sammul. Meie kogenud meeskond aitab teil taotluse täita, pakub vajadusel tõlketeenust ja tagab, et kogu nõutav teave oleks lisatud.

Me saame teie ettevõtte registreerida ka eemalt, mis tähendab, et te ei pea oma ettevõtte käivitamiseks Eestisse sõitma. See võimalus on saadaval nii residentidele kui ka mitteresidentidele ning on mugav ja kuluefektiivne viis ettevõtte asutamiseks Eestis. Loomulikult, kui eelistate Eestisse isiklikult kohale tulla, saame ka seda korraldada. Meie meeskond aitab teil määrata kohtumise ja teha kõik vajalikud korraldused, et registreerimisprotsess kulgeks sujuvalt ja probleemideta.

Ettevõtte aadressi saamine

Üks olulisemaid nõudeid ettevõtte asutamiseks Eestis on seaduslik aadress. Juriidiline aadress on koht, kus teie ettevõte on ametlikult registreeritud ning kuhu saadetakse ametlikud dokumendid ja kirjavahetus. Kõik ettevõtted ei vaja siiski füüsilist kontoripinda Eestis. Siinkohal tuleb appi virtuaalne kontor.

Virtuaalkontor võimaldab teil omada juriidilist aadressi ilma füüsilise kontoripinna vajaduseta. See on eriti kasulik ettevõtjatele, kes alles alustavad tegevust ja kellel ei ole vahendeid kontoriruumi rentimiseks või ostmiseks. Virtuaalkontoriga saate kasutada oma juriidilise aadressina mainekat äriaadressi, mis asub Eesti parimas asukohas.

BBCTallinn pakub virtuaalkontoreid, et aidata teil oma äri kiiresti ja tõhusalt käivitada.

Avage pangakonto

Eestis tegutsemiseks peate avama pangakonto oma ettevõtte nimele. Valige oma vajadustele vastav pank ja täitke taotlus.

Taotleda kõiki vajalikke litsentse ja lubasid

Sõltuvalt teie äritegevusest võib teil olla vaja saada Eesti asjaomastelt asutustelt litsentse või lubasid. BBCTallinn aitab teil hankida kõik vajalikud load ja litsentsid teie ettevõtte jaoks.

Registreerige maksuametis

Kõik ettevõtted peavad Eestis registreerima end maksude, sealhulgas tulumaksu, sotsiaalmaksu ja käibemaksu (VAT) osas. Registreerimine toimub Eesti Maksu- ja Tolliameti kaudu.

Pakume oma klientidele igakülgset raamatupidamistuge, sealhulgas maksude registreerimist ja nende täitmist. Meie kogenud raamatupidajad hoolitsevad kõigi maksuküsimuste eest, alates maksude registreerimisest kuni maksudeklaratsioonide koostamise ja esitamiseni. Tagame, et teie ettevõte vastab kõigile vajalikele maksunõuetele, nii et saate keskenduda oma ettevõtte kasvatamisele.

Töötajate palkamine

Kui kavatsete palgata töötajaid, peate end tööandjana registreerima Maksu- ja Tolliametis ning järgima tööalaseid eeskirju.

BBCTallinn teab, et ettevõtte asutamine võib olla keeruline protsess, eriti välisriigis. Seepärast pakume põhjalikke teenuseid, mis aitavad teil Eestis ettevõtlusega alustada. Meie kogenud meeskond saab teid juhendada protsessi igas etapis, alates ettevõtte jaoks õige juriidilise vormi valimisest kuni registreerimiseni asjaomastes asutustes. Pakume ka pidevat tuge, et teie ettevõte vastaks kõigile vajalikele eeskirjadele. Võtke meiega juba täna ühendust, et saada rohkem teavet selle kohta, kuidas me saame teid aidata ettevõtte asutamisel Eestis.

Muud postitused

Majandusaasta aruande audiitorkontroll

Majandusaasta aruande audiitorkontroll

Eesti ettevõtte audit on kriitiline protsess, mis tagab finantsaruannete õigsuse ja vastavuse kehtivatele seadustele ja eeskirjadele. See protsess hõlmab finantsdokumentide, tehingute ja aruannete põhjalikku uurimist. Eestis tegutsevate ettevõtete jaoks on auditi...

Eesti äriühingu osade müük: Põhjalik juhend

Eesti äriühingu osade müük: Põhjalik juhend

Kas te kaalute oma Eesti ettevõtte osade müüki? Omanikuõiguse üleandmise protsess võib tunduda hirmutav, kuid õigete teadmiste ja juhendamise korral võib see olla lihtne ja tõhus protsess. Selles põhjalikus juhendis tutvustame erinevaid võimalusi Eesti äriühingu osade...

Liituge BBCTallinnaga ja võtame teie ettevõtte uutesse kõrgustesse.

7 + 15 =

Kontakt